sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Eläimistä



Miljoonat rotukoirat kärsivät rahanahneen ja huolimattoman rotujalostuksen aiheuttamista ulkomuodollisista ja rakenteellisista ongelmista. Kyseessä on eläinrääkkäys siinä missä pentutehtailukin sitä on!

No, en nyt suuremmin keksi muuta sanottavaa. Eli moni koira kärsii rahanahneesta jalostuksesta, mikä aiheuttaa koirille vaivoja, joista koira kärsii. Niin tosiaan, rahahan tämän aiheuttaa. Kuva ei ole itse piirtämäni, mutta tarkoitus on levittää sitä ympäri nettiä, blogeihin, roolipeleihin, ihan minne vain mihin se kelpaisi. En postaa tätä vain ketjuviestien takia, vaan ehkäpä joku tälläistä rotua itselleen harkitseva sen näkisi, ja tajuaisi ettei se kannata. Ei se ole koirien syy, vaan ihmisten. Ja onhan koira tunnetusti ihmisen paras ystävä. Miksi me sitten teemme näin ystävillemme?
Ottaa kyllä minuakin pannuun eläinrääkkäys ja tämä sairas jalostus. Ihmiset haluavat vain rahaa, eivätkä välitä minkä hinnan muut ihmiset tai eläimet siitä maksavat. Ihmisillä ja eläimillä on sielu, ei niitä voi heittää nurkkaan kuin vanhaa lelua. Ei se ole oikein. Ja koska olisikaan? Harmittaa ihmisten ajattelemattomuus. Puhun nyt siis enemmän eläimistä kuin ihmisistä.

Katson noita eläintenpelastus ohjelmia, ja kyllä ihan hirvittääkin, kuinka ihmiset voivat tehdä niin eläimille. Ja vielä kehtaavat sanoa rakastavansa niitä. Oikeasti ihmiset. Ei näin. Ei näin.
En kuitenkaan ole senlainen ihminen, jonka mielestä lemmikkieläimet pitäisi vapauttaa luontoon. Lemmikit ovat eläneet ihmisten kanssa, ja tuskin selviytyisivät kovin kauaa itsekseen. Mutta siis, eläintarhojen kanssa olen samaa mieltä, useimmat eläintarhaeläimet ovat kasvaneet sielä, ja eivät varmaan luonnossa pärjäisi. Ja kyllähän eläimiä vapautetaankin luontoon, jos ovat olleet loukkaantuneita, nii hoidon jälkeen. ;)
Mutta siis ajatelkaapas. Ei varmasti olisi mukavaa elää näinä eläiminä, jotka ovat joutuneet rääkkäyksen kohteeksi tavalla tai toisella, vai mitä? Niin, nuoren ihmisen mielipiteet tuskin vaikuttavat mihinkään, mutta sanoinpahan sanottavani.

Ja ei sit muuta.

1 kommentti:

  1. Se on oikeesti ihan totta, että ihmiset väittää rakastavansa lemmikkejään ja sitten niille silti tehdään tuollaista. Yhdessäkin ohjelmassa oli poltettu kissaa, niin että sille jäi syviä palohaavoja ja karva oli kärventynyt.. että näin. Saakos tuon kuvan kopioida omaan blogiinsa, tärkeä aihe kuitenkin? :>

    VastaaPoista